Rijk van der Meij

Directeur

Rijk van der Meij (50) is directeur en eigenaar van Bemeij. Hij stapte in 2005 in het bedrijf van zijn vader Rijk van der Meij en oom Wim van Bemmel, die het in 1976 oprichtten met Paul van Bemmel. Vandaag werkt Rijk samen met zijn broer Willem én zoon Calvin. Een echt familiebedrijf dus.

Hij vertelt over zijn eerste herinneringen aan Bemeij: “Ik was denk ik 8 jaar oud. We woonden toen in Grootschermer en mijn basisschool was ook klant van ons. We mochten dan mijn vader of mijn oom helpen met de vloeren in de was zetten voor 5 gulden.”

Het begon met meehelpen in de vakanties, als heitje voor karwijtje. Later mocht hij soms mee als invaller. Dat is steeds verder uitgebreid. Later, tijdens de middelbare school, als er een medewerker ziek was, mocht hij meelopen.

Op zijn 18e begon hij dan echt als glazenwasser, daarna ging hij telefooncellen schoonmaken. “Veel collega’s van toen ik 18 was, die werken nu nog bij Bemeij. Daar zijn we heel blij mee en ook heel trots op.” vertelt hij. Rijk werd leidinggevende van die afdeling en niet lang daarna ging de leidinggevende bij klant de Bijenkorf uit dienst, waarna hij ook in die rol stapte. Van daaruit is hij steeds meer algemeen leiding gaan geven. In 2005 kocht hij zijn eerste aandelen in het bedrijf van zijn vader en oom. Nu is hij al enige tijd 100% eigenaar.

Hij vertelt: “Mijn vader en 2 ooms zaten dicht op de uitvoering. We waren toen ook veel kleiner, dat is heel erg veranderd. Veel later, tijdens corona, is de bedrijfsvoering al helemaal veranderd. We zitten echt in een nieuwe fase. Een hele leuke fase, want we kijken vooruit en hebben groeiambities. Daar krijg niet alleen ik, maar ook het team, ontzettend veel energie van. En we zijn er ook klaar voor, dat is lekker werken.”

“We mochten vroeger mijn vader of mijn oom helpen met de vloeren in de was zetten voor 5 gulden.”

R

NEN en ISO gecertificeerd

Bemeij is NEN-4400 en de schoonmaakdiensten van Bemeij Schoonmaakbedrijf zijn ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (Milieu) gecertificeerd. Tevens zijn wij aangesloten bij branchevereniging Schoonmakend Nederland en dragen wij het Keurmerk Schoon. Van ons personeel is 85 procent SVS gediplomeerd!

VEILIG EN VERANTWOORD

Veiligheid is binnen Bemeij een centraal thema. Bemeij Bedrijfsdiensten is VCA*-gecertificeerd en al onze glazenwassers zijn VCA-gecertificeerd. Wij gebruiken Gebouwgebonden Risico Inventarisaties en Evaluaties om opdrachten vorm te geven volgens wetgeving en ARBO-richtlijnen.